BRAN-MOECIU RESORT

INFORMAȚII GENERALE

LOCALIZARE

Satele din zona Bran-Moeciu-Fundata-Sirena sunt situate pe drumul spre Transilvania, în Țara Bârsei – un vast platou străbătut de râul care îi dă numele și care este înconjurat de Munții Bârsei, Bucegi, Ciucașului și Piatra Craiului.

Regiune extrem de interesantă din punct de vedere folcloric și etnografic, zona Bran-Moeciu-Fundata-Sirena a dezvoltat cu succes în ultimii ani turismul rural în orice anotimp.

ISTORIC

Castelul Bran – se spune că acest castel a fost reședința domnitorului roman Vlad Țepeș, supranumit Contele Dracula. În jurul său s-au țesut multe legende; cea mai cunoscută dintre ele este că acest castel a fost reședința unui vampir. Este un important monument național și un punct de reper al turismului din România, atât datorită frumuseții sale, peisajului, cât și legendei Contelui Dracula, al cărui spirit încă bântuie aceste locuri străvechi.

Prima atestare documentară a cetății Bran datează din 19 noiembrie 1377, când Ludovic I al Ungariei a adresat o scrisoare Brașovului prin care îi acorda unele privilegii. Deși nu se cunoaște data exactă la care a fost construită, este posibil ca lucrările să fi început în primăvara anului 1378. Cetatea a fost concepută ca un complex cu rol militar, dar și cu un birou vamal. Modificările esențiale ale castelului au avut loc în anii 1622-1625, conform planurilor principelui Transilvaniei Gabriel Bethlen, când a fost construită o adevărată aripă nouă și a fost amenajată actuala intrare.