Lucruri de știut înainte de a călători în Europa

Dacă dumneavoastră sau un prieten vă gândiți să faceți o călătorie în Europa în această vară, sunt sigur că veți aprecia orice sfaturi care vă vor face călătoria mai sigură și mai confortabilă. Sperăm că aceste sugestii pot fi utile, deoarece Europa este unul dintre punctele fierbinți ale turismului pe tot parcursul verii. Vă rugăm să-mi spuneți dacă sunteți de acord, nu sunteți de acord sau dacă aveți completări la lista de mai jos. În plus, nu ezitați să răspândiți aceste informații oricăror prieteni, rude sau colegi de muncă care intenționează să viziteze Europa în această vară!

Următoarele 12 articole ar trebui cunoscute înainte de a vizita Europa:

1. Asigurați-vă că pașaportul dvs. este actualizat.

Găsește-ți pașaportul și verifică-i imediat valabilitatea dacă intenționezi să pleci din țară în această vară. Nu uitați că multe națiuni nu vă vor lăsa să intrați în țara lor decât dacă pașaportul dvs. este valabil timp de cel puțin șase luni (și adesea chiar doar trei) după data sosirii. Indiferent cât de scurtă ai călătoria, riscați – și probabil vi se va refuza intrarea dacă pașaportul nu mai are cel puțin șase luni. Iată cum să solicitați sau să reînnoiți un pașaport.

2. Împachetați ușor și evitați aceste articole

Călătorește ușor este unul dintre primele trei sfaturi ale mele. Vă asigur că vă va face experiența de vacanță mult mai simplă. Când Natalie, iubita mea de atunci și acum soția mea, a sosit pentru prima noastră vacanță împreună, care a fost doar o escapadă de weekend, părea a fi o pasageră transatlantică din anii 1920 datorită cantității de bagaje! Ea trebuia să vadă lumina, așa că a trebuit să aplic frânele.

Obișnuiam să împachetez la fel, dar am descoperit curând avantajele călătoriei ușoare, cum ar fi să nu plătesc pentru bagajele de cală, să ajungi devreme la aeroport, să aștepți la cozi lungi pentru a-ți verifica bagajele sau să aștepți ceea ce pare a fi o eternitate pentru lucrurile tale să vină la preluarea bagajelor (dacă ajung vreodată). În plus, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la pierderea bagajelor de către compania aeriană, vă va fi mai ușor să treceți la un zbor mai devreme sau fără întârziere și puteți utiliza sistemul de transport public, care este de obicei mai rapid și mai puțin costisitor. – mai ales în Europa.

Mai târziu, Natalie a descoperit o modalitate de a călători și mai ușor decât mine și, când i-am recomandat să își verifice o geantă într-una dintre călătoriile noastre în jurul lumii, mi-a aruncat o privire ciudată. Din moment ce avem copii, nu mai călătorim cu bagaje de mână, dar dacă se poate, evităm să verificăm un bagaj. În plus, deoarece companiile aeriene pierd în prezent o cantitate record de bagaje, asigurați-vă că introduceți un Apple AirTag sau Samsung SmartTag în interior dacă este necesar, astfel încât să vă puteți urmări întotdeauna bagajele.

Aduc doar o geantă tote Roots de mărime medie plină cu ținute timp de o săptămână și o geantă de rulare Briggs & Riley cu obiectele mele de valoare și esențiale de afaceri (laptop, tabletă, încărcătoare etc.). Când vizitele mele durează mai mult de șapte zile, ceea ce fac de obicei, voi găsi o spălătorie.

3. Includeți o a doua geantă

Împachetați o geantă mică și ușoară în bagajele de mână sau de cală dacă anticipați să faceți multe cumpărături în timpul călătoriei. Așa că puteți verifica oa doua valiză la întoarcere dacă aveți prea multe bagaje. 2. Dacă cumpărați articole scumpe, puneți hainele murdare în geanta de cală și aduceți cu dvs. articolele mai scumpe în zbor.

4. Cum să învingi Jet Lag și să dormi puțin într-un avion

Participarea devreme la planul local este o metodă excelentă de a combate jet lag. De obicei, încep să fac asta cu o noapte înainte de a zbura, dormind bine și, de îndată ce mă îmbarc în avion, îmi pun ceasul la ora locală. Apoi, îmi propun să mănânc și să dorm la ore exacte cum ar face oamenii de la destinație. Nu adormi când ajungi dacă călătoria peste noapte te-a lăsat cu puțin somn. Combate-l în schimb. Pentru a vă sincroniza cu ora locală cât mai repede posibil, rămâneți treaz până la ora 22:00.

5. Contactați emitentul cardului dvs. de credit

Înainte de a pleca în călătoria, anunțați banca și furnizorul cardului de credit că veți călători în străinătate. Ca urmare a piratarii cardului de credit, aceștia vă vor bloca imediat cardul(ele), ceea ce vă poate perturba grav călătoria. Prin urmare, spune-le unde mergi și când vei pleca. Pentru a evita această durere de cap, efectuați un scurt apel înainte de timp sau intrați pe internet. Alegeți un card de credit cu cip și pin și fără taxe de tranzacție internațională din lista celor furnizate de noi.

6. Efectuați întotdeauna plăți în moneda locală.

Una dintre cele mai mari escrocherii pe care le-am văzut în companiile mari din străinătate a fost atunci când mi-au trecut cardul de credit. Se înregistrează ca S.U.A. și încearcă să pară ca și cum mă economisesc bani întrebând: „Oh, ați dori să plătiți în dolari americani sau euro/lire?” (sau oricare ar fi moneda lor locală). Deși s-ar putea părea că plata în dolari SUA ar fi mai practică, nu este așa. Magazinele care efectuează acest lucru percep un curs de schimb mai mare decât banca dvs. de acasă, ceea ce face ca aceasta să fie o înșelătorie. Prin urmare, rețineți că plătiți întotdeauna în moneda dvs. actuală.

7. Evitați taxele ATM.

Este înțelept să verificați întotdeauna cu banca dumneavoastră pentru a afla ce costuri ATM-ul să anticipați înainte de a pleca din țară. „Există puține taxe care se pot aplica atunci când utilizați un bancomat străin, inclusiv taxe de utilizare a ATM-urilor nebancare, taxe de acces pentru operatorul ATM și taxe de tranzacție internațională pentru conversia în dolari americani.” Această declarație este preluată direct de la Bank of America, care își informează clienții că utilizarea cardului lor de debit sau ATM-ului Bank of America la unul dintre ATM-urile partenere de peste mări este o opțiune pentru a reduce astfel de comisioane. Puteți evita taxa de utilizare a ATM-ului non-Bank of America de 5 USD făcând acest lucru, în plus față de prețul de acces perceput de operatorul ATM.

8. Descărcați aplicații precum Google Maps și Google Translate.

În zilele noastre, rareori trebuie să fii îngrijorat că nu poți conversa la nivel internațional. Oamenii confundă frecvent călătoriile mele frecvente cu multilingvism, deoarece nu mi se pare o provocare să o fac. Din păcate, vorbesc doar engleză și, chiar și atunci, nu sunt atât de bun. Cu toate acestea, în ultimii 15 ani, am observat că mulți oameni vorbesc engleza (în special generația tânără). Nu am avut niciodată probleme în a spune limba de acolo; singura dată când am făcut-o a fost în China. Dar de atunci au avut loc multe progrese tehnologice, cum ar fi aplicația Google Translate (Android și iOS). Poate traduce din afrikaans în zulu și acceptă peste 108 limbi (puteți traduce 59 de limbi fără conexiune la internet). Este disponibilă și traducerea în aplicație: traduceți instantaneu textul din fotografii, îndreptând camera către ele. Călătorii pot traduce orice scris ținând camera în sus, inclusiv meniuri și indicatoare stradale: 94 de limbi cu traduceri în engleză. Instantaneu, traducerea apare suprapusă pe afișajul telefonului.

9. Verificați-vă planul celular

Verificați dacă furnizorul dvs. de telefonie nu vă va falimenta înainte de a începe să utilizați toate aplicațiile. Sună-ți operatorul și află dacă ai acoperire pentru națiunile pe care le vei vizita înainte de a pleca în călătorie. Dacă nu, închideți sau puneți telefonul în modul avion și utilizați numai WiFi. Dacă aveți T-Mobile, cel mai probabil vă puteți bucura de date gratuite și apeluri telefonice ieftine (0,20 USD pe minut).

10. Achiziționați un adaptor și o priză multiplă

Cu o priză multiplă, puteți achiziționa un singur adaptor de priză în loc de multe altele diferite (sau dacă călătoriți mult, cumpărați un adaptor pentru mai multe țări ca acesta). Acest lucru vă permite să conectați mai multe cabluri folosind o singură priză. Faptul că multe camere de hotel și cabine de nave au doar una sau două prize face acest lucru crucial.

11. Verificați-vă biletele de tren și autobuz în Europa

Acest sfat a fost transmis de cititorul israelian Orit R., care scrie: „Tocmai am avut prieteni care s-au întors din Cehia de unde și-au cumpărat bilete de autobuz/tramvai. La fel ca majoritatea națiunilor europene, acest tip de transport funcționează pe sistemul de onoare, solicitându-vă să vă aprobe [valideze] biletul înainte de a se urca în vehicul. Prietenii mei credeau că pot călători pentru că au cumpărat biletele. Poliția pentru bilete de transport s-a urcat în autobuz și a început să verifice fiecare bilet, iar când au ajuns în autobuzul prietenilor mei, unul dintre ei au observat că biletele nu au fost aprobate. Însoțitorii mei au încercat să anunțe oamenii că sunt vizitatori și nu vorbesc limba, dar nu a funcționat. Au fost „descărcați” la următoarea secție și transportați la poliție departament, unde li s-a aplicat o amendă substanțială. În mod firesc, au ratat turul lor preplătit. Au întârziat pentru că erau în drum spre acolo. Nu uitați să vă verificați biletul de autobuz, tren sau barca, dacă este necesar; multe europeni națiunile folosesc acest sistem.