Târgul de Investiții în Turism – București

În perioada 27-28 septembrie 2004, la Teatrul Național din București a avut loc prima ediție a Târgului de Investiții în Turism, organizat de Ministerul Transporturilor, Construcțiilor și Turismului.

Pe parcursul celor două zile ale târgului, care s-a adresat întreprinderilor mici și mijlocii din domeniul turismului, vizitatorii au avut ocazia să ia cunoștință de cele mai noi oferte de finanțare de care ar putea beneficia pentru a-și dezvolta afacerile sau pentru a începe noi afaceri.

Astfel, cei care au înțeles potențialul economic pe care îl poate oferi turismul românesc și au decis să facă din el o afacere au fost informați cu privire la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a obține credite rambursabile și nerambursabile de la bănci sau de la stat.

În prima zi a târgului, a fost lansat “Ghidul de finanțare a proiectelor turistice”, care oferă toate informațiile necesare despre finanțarea în turism. La eveniment au participat reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Agenției SAPARD, Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Anglo Romanian Bank, Raiffeisen Bank, ING Bank, Alfa-Bank, Banca Comercială Română, Banca Română de Dezvoltare, HVB Bank, City Bank, Banca Transilvania, Exim Bank, Banc Post, Banca Românească, Banca Românească, Volksbank România și ai Ministerului Integrării Europene.